Skip to content Skip to footer

Uzeniny z domácí udírny

Drobné masné výrobky  |  Vařené výrobky  |  Šunkové výrobky  |  Salámy  |  Uzeniny z domácí udírny  |  Měkké masné výrobky  |  Uzené výrobky  |  Speciality  |  Paštiky a pomazánky

Přímo nad městem Slavičín, v podhůří Bílých Karpat, se nachází kopec zvaný Šabatec. Je nedaleko původní výrobny na náměstí Mezi Šenky, odkud je na kopec krásný výhled. Snad i on se stal před desetiletími inspirací pro název jedinečných uzených výrobků z naší masny, uzenin špičkové kvality, našich dobrot z Bílých Karpat.

Jejich tajemství je v tradiční receptuře, a také výrobě bez chemicky upravených přídavných látek, náhražek, emulgátorů, stabilizátorů či geneticky modifikovaných organismů. Šabatecká uzenina je symbolem poctivého řeznického řemesla, tak jak ji dříve doma vyráběli naši předkové. Ochutnejte

Šabatecká klobása
Umocní ve vás dojem starých časů. Její hlavní předností jsou pečlivě vybrané suroviny, dokonale sladěná a vyvážená směs přírodního koření bez přidaných éček, důkladné časově oddělené promíchání a dlouhé, pozvolné uzení.

Hmotnost: cca 1,5 kg
Použitelnost: 24 dní
Teplota: 1-5 °C
Balení: ochranná atmosféra
Kód: 7176
Poctivá receptura

Šabatecká slanina
Základem chuti je speciálně upravený lák podle receptu od našich prarodičů. Do něj se část vepřového boku nakládá na několik týdnů. Poté prochází slanina několika fázemi dlouhého uzení tak, aby byla zvýrazněna její uzená vůně, vyvoněná česnekem.

Hmotnost: cca 0,7 kg
Použitelnost: 31 dní
Teplota: 1-5 °C
Balení: vakuum
Kód: 7529
Cejchovní norma

Šabatecký krček
K jeho výrobě se používá pečlivě vybraná vepřová krkovice, která prochází speciální úpravou. Během doby naložení je nutno ji několikrát ručně přeložit, aby se projevila a zvýraznila její specifická chuť. Samozřejmostí, je pozvolné uzení na bukovém dřevě.

Hmotnost: cca 1 kg
Použitelnost: 28 dní
Teplota: 1-5 °C
Balení: vakuum
Kód: 7536