Skip to content Skip to footer
HISTORIE

Rodinná tradice ve výrobě masa a masných výrobků

Jsme firmou rodinného typu s více než třicetiletou tradicí, zabývající se zpracováním masa a výrobou tepelně opracovaných masných výrobků.

Navazujeme na naše předky, kteří již od roku 1895 v centru dnešního Slavičína provozovali hostinec. Měli také střední hospodářství, kde chovali domácí zvířata, dělali zabíjačky a vlastní výrobky prodávali ve svém hostinci. Jejich skvělé výrobky z vepřového či hovězího masa tak byly k mání také ve skromných válečných letech, ale i období po nich. Po komunistickém puči 1948 však přišla konfiskace a několikerá proměna účelu usedlosti, ze které později vznikla prodejna potravin.

Novodobá firma MASNA Elva vznikla v roce 1991 ve Slavičíně vrácením budov v restitučním nároku a následnou rekonstrukcí byl vybudován provoz výroby masa a masných výrobků s prodejnou a bufetem. Dnes pod dohledem zakladatele Josefa Valčíka pracují ve vedení firmy jeho tři synové.

Historie
808080
let živnosti a podnikání
rodiny Valčíků a Latináků
Současnost
8080
let činnosti firmy
MASNA Elva  
auto2b

Kvalitní servis vašim prodejnám

NABÍDKA MALOOBCHODNÍM PRODEJNÁM

Služby pro velkoobchodní partnery

Vlastníte prodejnu, potravinářkou síť nebo specializovaný krámek s delikatesami? Rozšiřte svoji nabídku o Dobroty z Bílých Karpat. Můžeme vám nabídnout:

01. Operativní příjem objednávek
02. Závozové trasy
03. Pravidelný rozvoz

MODERNÍ VÝROBA

Nová moderní výrobna splňuje nejpřísnější hygienická a veterinární kritéria, kladené na moderní potravinářskou firmu. Výroba je realizována nejmodernějšími technologiemi v nerezovém provedení. Celá výrobní část firmy počínaje příjmem masa a konče expedicí výrobků je automaticky klimatizována tak, aby jak u surovin, tak u výrobků nebyl narušen předepsaný teplotní řetězec.

GARANTUJEME

Špičkovou úroveň hygieny a sanitace, přísné dodržování veterinární hygienických předpisů za stálého veterinárního dozoru, přesné technologické postupy v jednotlivých fázích výroby i technologie balení výrobků ochranné atmosféře a vakuu, které zásadně ovlivňují finální kvalitu a trvanlivost výrobku.

KVALITA PŘEDEVŠÍM

Zdobí nás výroba tradičních českých a moravských masných výrobků z pouze kvalitních tuzemských surovin. Právě kvalita produktů je založena především na absenci strojově odděleného masa, separátu, mouky a pšeničného škrobu. Tím je řada výrobků vhodná i ke konzumaci osob s bezlepkovou dietou.

NA ČEM SI ZAKLÁDÁME

Na osobním přístupu a dohledu, převažující ruční výrobě a zpracování chuťově skvělých produktů podle tradičních i regionálních receptur z našeho kraje Bílých Karpat. Většina našich výrobky splňuje normu ČSN 576011, přesně definující požadavky na vybrané tepelně opracované masné výrobky. A i díky tomu najdete v našich výrobcích nazývaných jako Gothajský salám či Jemný párek opravdu to, co mají správně obsahovat.